Laiska tietomalli töihin

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Miten kiinteistön omistaja voi hyötyä tietomallin säilyttämisestä ja hyödyntämisestä ylläpitovaiheessa? Rambollin tietomallinnusyksikön johtaja Max Levander uskoo, että tietomalli voidaan ottaa mukaan myös kiinteistön arkeen.

”Kuinka raskasta on pitää yllä auton huoltokirjaa?” kysyy Max Levander.
Ilmeinen vastaus on, että sehän sujuu automaattisesti, aina huollon yhteydessä. Miksi sitten kiinteistöjen tietomalli ei toimi näin? Se olisi valmis alusta, joka tarjoaisi valtavasti tietoa kiinteistöstä, mutta tällä hetkellä tietomalli ei tuota omistajalle hyötyä operatiivisessa vaiheessa.
”Mutta entä jos tietomalli olisi mukana rakennuksen arjessa? Jos se pysyisi ajan tasalla samalla tavalla kuin se auton huoltokirja? Aivan varmasti se toisi kiinteistön omistajalle parempaa hallittavuutta”, Max sanoo ja jatkaa:
”Ja jos tietomalli olisi sidottu kiinteistön vuokraukseen, olisi omistajalla varmasti myös taloudellinen motiivi pitää se ajan tasalla. Elämä kiinteistöjen hallinnassa olisi varmasti helpompaa.”
Tällä hetkellä arki ei aina ole helppoa. Max kertoo esimerkin:
”Jos suuri kiinteistönomistaja haluaa kilpailuttaa vaikkapa ikkunanpesun niin, että mukana on kaikki kiinteistöt, se ei onnistu, sillä koottua tietoa kaikista kiinteistöportfolion ikkunoista ei ole olemassa. Tähän pitää saada muutos.”

Ihminen mukaan tietomalliin

Levanderin mukaan Rambollin Circle-palvelualusta on ainutlaatuinen juuri siksi, että sen avulla voi koota suuremmankin kiinteistökokonaisuuden tiedot helposti ymmärrettävään muotoon.
”Edes ammattilaiselle kiinteistöstä kerätty data ei kerro paljoakaan, jos luvuille ei ole kontekstia, jos ei voi verrata lukuja johonkin muuhun vastaavaan kiinteistöön. Kontekstista voidaan sitten aggregoida ymmärystä ja tehdä järjestelmästä fiksu. Ajan myötä järjestelmä voikin jo itse kertoa, miten toimia, että siitä saadaan parhaat tehot irti.”
Max hehkuttaa Circleä myös siksi, että se tuo ihmisen mukaan tietomalliin.
”Circle on ainoa kiinteistötiedon alustoista, joka on huomioinut myös ihmisen. Circle mittaa myös henkilöstön viihtyvyyttä kiinteistössä.”
”Jos omistaa tilan, josta voi datalla näyttää, että meidän tiloissa tuottavuus kasvaa, se on huikea valtti kiinteistömarkkinoilla. Todellinen mittari sille, onko kiinteistö hyvä vai ei, on se viihtyykö porukka siellä vai ei. ”
Levander kannustaa myös asiakkaat mukaan haastamaan Rambollia millaisia asioita he haluavat Circlen avulla ratkaista.
”Circle on massiivinen alusta, jolla on paljon kyvykkyyksiä. Siinä on potentiaalia valtavaan kiinteistöalan kehittämiseen. On varmaa, että asiakkaamme pääsevät mukaan kirjoittamaan Circlen tarinaa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *